Houtrot reparatie

Houtrot schade komt helaas veel voor in houten constructies in veelal oudere woningen/panden. Dat wil overigens niet zeggen dat dit niet voorkomt nieuwere woningen/panden, ook dat zien wij weleens voorbij komen.

Oorzaak
De meest voorkomende oorzaak is optrekkend vocht of slechte ventilatie. Ook zijn bijvoorbeeld lekkages langs kitranden in de badkamer of keuken oorzaken van dit vervelende probleem. Naast goed schilderwerk is ook het juist afkitten van het hout van heel groot belang om dit te voorkomen.

Constatering
Voordat wij starten met schilderen, inspecteren wij het houtwerk grondig. Soms is dit duidelijk zichtbaar, maar vaak ook niet. Mochten wij houtrot constateren, dan melden wij dit uiteraard meteen en zullen dit in overleg en na akkoord vakkundig herstellen.

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Houtrot kan voorkomen worden door bijvoorbeeld het schilderwerk in uw woning of bedrijfspand regelmatig te onderhouden.

Door te zorgen voor een juiste afwatering en ventilatie en door kitranden en voegranden te onderhouden, kunnen de meeste problemen worden voorkomen.

Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Vraag een offerte aan!

6 + 10 =