Spuitwerk

Bent u op zoek naar een hele strakke afwerking van bijvoorbeeld uw houtwerk, wanden of plafonds? Dan bent u bij EDK Onderhoudsbedrijf aan het juiste adres, want samen met onze partners leveren wij mooi strak spuitwerk af!

 

Er zijn verschillende spuitvariaties, welke uitgevoerd worden door middel van speciale machines. Er wordt onder hoge druk muurverf of lakverf aangebracht.

Het spuitwerk heeft als groot voordeel dat er geen structuur van de roller achterblijft in de verf, daardoor ontstaat er een nagenoeg structuurloze afwerking.

 

Airlessen
Airlessen oftewel airless-spuitwerk is het spuiten van muurverf met gebruik van een spuitmachine. Net als bij het ‘normale’ schilderwerk, is airlessen mogelijk in de meest uiteenlopende kleuren.

 

Om een mooi en strak resultaat te bewerkstelligen is het belangrijk dat de ondergrond voor het airlessen volledig vlak en strak dient te zijn.

Oneffenheden zullen altijd moeten worden weggewerkt, soms worden wanden en plafonds dan ook eerst opnieuw gestuct voordat er gestart kan worden met het spuitwerk.

Verwarmd spuiten (tempspray)
Een andere toepassing dan airlessen is verwarmd spuiten (tempspray), dit is toe te passen voor het echte schilderwerk met lakverf.

Deze vrij nieuwe toepassing geeft een fantastisch resultaat aan al uw houtwerk binnenshuis!

Verwarmd spuiten zorgt voor een mooie vloei, een snelle droogtijd en meer laagdikte, welke vergelijkbaar is met twee kwastlagen. Door de hoge temperatuur kan de spuitdruk worden verlaagd, dit resulteert in minder spraynevel, minder afplakwerk en nauwkeuriger werken.

De verf wordt verwarmd in de slang, zodat de verf geleidelijk aan warm wordt, zodat deze op het moment van spuiten op exact de juiste temperatuur is. Het gevolg hiervan is een hogere laagdikte in één keer en een zeer mooi egaal resultaat.

Het gebruik van deze technieken is kostenbesparend voor zowel de kleinere opdrachten, maar zeker voor de grotere opdrachten waar meestal veel herhalend werk voorkomt.

Vraag gerust geheel vrijblijvend naar professioneel advies en de mogelijkheden bij EDK Onderhoudsbedrijf!

Vraag een offerte aan!

15 + 15 =